Alternatieve kleding kopen?

Heb jij dit ook wel eens? Dat je iemand ziet lopen in kleren en denkt: “waar koop je dat”? Afgelopen week zag ik een meisje lopen met enorme plateauschoenen en een zwarte kante jurk met studs. Een nogal “alternatieve” kledingstijl dus. Een stijl waarover ik een tweedelige mening heb. Enerzijds doet het me denken aan het donkere groepje op school dat door iedereen als “vreemd” werd beschouwd. Anderzijds vind ik het een uiting van lef, omdat je niet meegaat met de middenmoot en gewoon je eigen ding doet. Iets waar veel mensen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.

De afgelopen maanden heb ik me wat meer verdiept in de wereld der “alternatieven” en kwam ik tot de conclusie dat ik “alternatieve” kleding erg mooi vind, zolang het maar niet de boventoon voert. Wanneer een jacket bijvoorbeeld erg opvalt, probeer ik er een neutrale broek bij te dragen.

Nu echter terug naar de hoofdvraag: waar koop je alternatieve kleding? Allereerst is het belangrijk om te weten dat ‘alternatief’ een begrip is dat op verschillende manieren gedefinieerd kan worden. In theorie betekent ‘alternatief’ iets dat afwijkt van de norm, maar in de wereld van mode wordt er vaker gedoeld in de richting van punk, metallic, gothic, emo, grunge, metal etc. Ik neem de term echter liever iets breder en zie het als een kledingstijl die opvalt en door de meerderheid als ‘vreemd’ wordt beschouwd. Mijn favoriete webshops op dit moment, die volgens mij een wat “alternatievere” kledingstijl vertegenwoordigen, zijn Attitude Holland en Dolls Kill. Naar mijn mening erg leuke winkels.

Lots of love,
Saviëlle

No Comments

Leave a Reply