Detox

7 dagen lang het detox dieet volgen

Al een lange tijd ben ik nieuwsgierig naar het detox dieet. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat voor dieet is het eigenlijk?

Het detox dieet is een dieet met als doel ontgiften, oftewel het reinigen van je lichaam. Nou, dat klinkt wel goed, maar is het wel zo gezond? Sommige mensen denken van niet, maar voedingsspecialisten zeggen dat het volgen van een detox kuur (op de juiste manier) zeker goed voor je lichaam kan zijn!

Ik ga proberen om een week lang (precies 7 dagen) met 1 rustdag ertussen het detox dieet te gaan volgen. Gisteren ben ik begonnen en ik moet eerlijk zeggen dat de eerste dag me reuze meeviel. Mijn hongergevoel was niet groter dan op een normale dag en dat had ik totaal niet verwacht. Maar misschien komt dat ook omdat het de eerste dag was. We zullen zien…

In de ochtend nam ik een fruitsapje en tussendoor dronk ik veel water met thee. Ook in de middag dronk ik een fruitsapje. Deze sapjes vond ik best wel te doen. Eigenlijk zijn het gewoon fruit smoothies (ben ik normaal gesproken niet echt dol op) en als je daar van houd moet dit een eitje zijn.

In de avond nam ik een groentesapje. Dat viel wel tegen. Ik vond het sapje erg vies en heb het daarom maar snel achterover geslagen. Ik denk dat ik mijn groentesapjes wat ga aanpassen, maar dat is een kwestie van uitproberen.

detox groente/fruit

De smoothies bestaan vooral uit groente en fruit. Denk hierbij aan banaan, wortels, spinazie etc.

Het hoofddoel van het detox dieet is ontgiften, maar het verliezen van extra gewicht is een leuke bijkomstigheid. Na de eerste dag ben ik al meer dan één kilo afgevallen. Stiekem ben ik daar super blij mee. Ik ben benieuwd hoe mijn gewicht over een week zal zijn.

Ben je benieuwd hoe mijn detox dieet is verlopen. Heb ik het überhaupt volgehouden? Lees dan mijn volgende blogpost, waarin ik mijn ervaring met het detox dieet deel.

Lots of love,

Saviëlle

 

No Comments

Leave a Reply