Lita Cabellut

Ongeveer een jaar geleden ben ik via het modellenbureau Anti-models geboekt voor een opdracht in Den Haag. De foto’s zouden gemaakt worden voor een beroemde kunstenares, genaamd Lita Cabellut. Dat leek mij wel wat, want ik ben zelf ook een echte kunstliefhebber.

Wat haar werk vooral bijzonder maakt is dat de schilderijen sprekend op gefotoshopte foto’s lijken. Vaak zit er een thema in verwerkt. Zo maakte ze een portretreeks van gesluierde vrouwen. Die reeks maakte een diepe indruk want het leverde haar het ereburgerschap van Dubai op.

Ook heeft Lita een hele bijzondere achtergrond. Ze groeide op in armoede (leefde op straat) totdat ze geadopteerd werd door een rijke familie. Haar kunstwerken werden een groot succes en in Dubai werden binnen één uur zelfs 29 schilderijen verkocht (kosten gemiddeld 95.000).

Lita Cabellut

Lita Cabellut

Super grappig is dat ik deze schilderijen bij toeval op het internet tegenkwam. Zelf heb ik de resultaten nooit kunnen zien, dus je snapt wel dat ik best wel verbaasd was toen ik mezelf ‘ineens’ op internet zag staan. Al met al was het een super leuke ervaring. Ik kreeg een grote blonde pruik op en werd ingewikkeld met mooie doeken. Ik ben benieuwd of ik in de toekomst nog meer schilderijen van mezelf ga tegenkomen, wie weet?

Lots of love,
Saviëlle

No Comments

Leave a Reply