Voordelen van klein zijn

Al mijn hele leven lang behoor ik tot de kleinste uit de klas. De opmerking ‘kleintje’ ken ik daarom maar al te goed. Niet dat ik me daar rot om ging voelen, integendeel. Het is namelijk fantastisch om klein te zijn. Hier zijn mijn redenen.

1 Je mag altijd vooraan staan op de foto. Tja, dit is meteen een lastige, want sommige zien dit juist als een nadeel. Maar over het algemeen is het toch wel fijn om te weten dat jij tenminste duidelijk in beeld te zien bent.

2 Je hoeft niet te fietsen, maar mag lekker achterop zitten. De kans is namelijk groot dat jij de lichtere persoon bent. Oftewel, je vriendin zweet zich kapot en jou haar en make-up zit bij aankomst nog steeds flawless.

cute

3 Slapen in het vliegtuig is echt een ramp, maar omdat ik klein ben kan ik liggen onder de stoelen. Mijn ouders leggen dan hun benen op mij en hebben zo een voetensteuntje. Win win situatie:)

4 Ook kun je in de auto op de achterbank slapen, omdat je horizontaal de ruimte hebt.

5 Bij het kopen van kleren is het super handig om klein te zijn. Ik pak gewoon altijd de kleinste maat en hoppa! Is er geen kleinere maat? Geen nood, koop gewoon dezelfde broek bij de kinderafdeling. Scheelt ook weer bij de kassa!

6 Je kunt je als een idioot gedragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Rennen voor een bus, trein etc.
– Rollen over de grond in een melige bui
– Huppelend over straat
Niet dat je als klein persoon je als een idioot moet gaan gedragen, maar je kunt vrijer zijn in je bewegingen dan een langer persoon. Soms denk ik echt: wauw, als ik dit had gedaan in een lang lichaam hadden mensen me echt raar aangekeken (gek doen wordt voor mijn gevoel dus sneller getolereerd als je klein bent)

7 Naar mijn mening ben je als kleintje iets meer gracieus (minder snel lomp)

Ariana Grande

Natuurlijk zijn er ook genoeg nadelen op te noemen, maar ik focus me liever op de voordelen. Ook hoef je je als lang persoon niet rot te voelen, want lange mensen hebben weer andere voordelen. Dus enjoy je lengte en geniet van de voordelen die je hebt.

Lots of love,
Saviëlle

No Comments

Leave a Reply